Toolboxmeetings zijn zeer korte veiligheidspraatjes met de werknemers en vormen een zeer goed instrument om te voldoen aan de eisen van arbeidsinspectie. In een toolboxmeeting wordt er gesproken over een aan veiligheid gerelateerd thema, (bijna) ongevallen en incidenten en de situatie op de eigen werkplek. Het doel is om de werknemers bewust om te laten gaan met veiligheid op het werk. Deze gemakkelijke en goedkope tool kan uw veiligheidscijfers zeer snel verbeteren. Het is een ideaal tool om uw personeel te sensibiliseren inzake veiligheid, gezondheid, milieu, welzijn.

Ziet u het niet zitten om zelf toolboxmeetings te organiseren in uw bedrijf? Prevadco doet dit voor u.

 

 

Opmaken van Toolboxmeetings op maat van uw bedrijf

Volgens de Codex Welzijn op het werk bent u als werkgever verplicht om minimaal 4 keer per jaar (kleine KMO) of 10 keer per jaar ( meer dan 35 werknemers) een VGM-bijeenkomst, oftewel een toolboxmeeting te organiseren voor uw medewerkers.

Graag helpen wij u met onze jarenlange ervaring, om dit op een professionele en deskundige manier te realiseren. Door het laten uitvoeren van de opmaak nemen wij veel werk uit handen waardoor u veel tijd en geld bespaart! Dit blijkt ook uit de vele positieve reacties die wij regelmatig van onze klanten ontvangen.

Met onze actuele en voor uw organisatie op maat geschreven toolboxmeetings, kunt u uw medewerkers in een korte tijd voorzien van praktische VGM-informatie. Op vraag kunnen wij van de toolboxmeetings ook ‘PowerPoint’-presentaties aanmaken, die u als hulpmiddel kunt gebruiken tijdens de presentatie.